Як потрапити в америку працювати

Як виїхати на заробітки в США

США - одна з найпривабливіших в плані імміграції країн. Сюди люди приїжджають з різними цілями - вчитися, працювати, подивитися визначні пам'ятки, відвідати друзів і рідних, пройти лікування. Для того, щоб знати, як поїхати в Америку, потрібно вивчити інформацію на офіційних сайтах - посольствах і консульських відділах. Незважаючи на цілі візити, іноземці повинні відкривати візу, щоб відвідати цю країну.

Імміграція в Штати заснована на безлічі законодавчих актах, Конституції, міграційних законах, які надають рівні права всім приїжджим.

  • Пряма - оформлення імміграційної візи, що дозволяє постійно жити в країні.
  • Непряма - отримання неімміграційної візи, що дозволяє бути в Штатах певний проміжок часу.

Все залежить від того, які цілі візиту ставить перед собою іммігранти.

Як поїхати в Америку з неіміграціоннимі цілями? Для цього іноземці повинні отримати наступні типи віз:

  • Туристичну (В2) і ділову (В1). Зазвичай ці два типи віз об'єднують, і ставлять в паспорті заявника відразу два типу В1 / В2. Отримати можна, як багаторазову, так і одноразову, термін дії якої може становити три роки. Коштує така віза 160 доларів, без сплати візового збору. Найважливіше при отриманні такої візи, відповіді на співбесіді, щоб підтвердити мету поїздки, родинні зв'язки, наявність стабільної роботи і т.д. Взяти на співбесіду можна ділові листи, програму візиту і відвідування туристичних або ділових заходів.

  • Студентська, яка буває двох типів F, M. Перший тип ставиться в тому випадку, якщо студенти або школяр поступили вчитися в приватну школу, відвідують курси вивчення англійської мови, надійшли в коледж чи університет. М ставитися в тому випадку, коли студенти їдуть в Штати з професійними цілями або неакадемічна. Консульський збір дорівнює 160 доларам, якщо віза для студентів відкривається більше, ніж на 1 рік, тоді візовий збір не платиться.

  • До неімміграційних відносяться і робочі візи, які бувають шести різних видів - H, Q, P, R, O, P. Все залежить від типу виконуваної роботи:
    • Для висококваліфікованих фахівців це буде віза типу Н1В.
    • Для працівників підрозділів, які відкриті в Штатах, ставитися тип L.
    • Спортсмени та працівники індустрії розваг отримують Р.
    • Учасникам міжнародних культурних обмінів - Q.
    • Для релігійних діячів - R.
    • Для тих, хто володіє видатними здібностями, отримують візу типу О.

Заявникам на робочі візи, потрібно отримати петицію, видану Службою громадянства та імміграції США, і оформленої за формою I-129. Варто віза 190 доларів, і видається на той термін, який буде вказано в петиції.

  • Люди, які їдуть по культурним, освітнім, науковим програмам в рамках обміну. У візі ставитися оцінка J, яку мають шанс отримати викладачі ВНЗ, вчителі шкіл, студенти, дослідники, наукові співробітники. Віза коштує 160 доларів, а візовий збір залежить від того, громадянами яких країн є іноземці. Віза видається до трьох років.

  • Транзитні візи - С1 - і для членів екіпажів - D. Транзитна віза потрібна, щоб перетнути територію країни, а D - для співробітників екіпажів кораблів, літаків. Досить часто їм видається комбінована віза, щоб при роботі не виникали проблеми. Буває багаторазової і одноразової, коштує 160 $, і діє, в середньому, максимум двох років.

  • Тип I, яка необхідна для журналістів та інших співробітників засобів масової інформації. Наявність такого дозволу дозволить здійснювати професійну діяльність на території США. Видається, максимум, на 1 рік (багаторазова), або на 3 місяці, якщо одноразова.
  • Для тих, хто їде в Штати працювати по вакансіях кухар, дворецький, шофер, покоївки і няні, в паспорт вклеюється віза В1, А3 або G5. А3 ставитися домашньому персоналу, який буде працювати у дипломата, що володіє візою А1-А2. Для працівників в будинках тих, хто служить в міжнародних організаціях, знадобитися віза G5, а В1 - для тих, чиї наймачі є американськими громадянами або мають будь-яким видом неімміграційної візи. Цікаво, що для власників віз А3 і G5 - консульський збір платити не треба, а для В1 - встановлена ​​плата в розмірі 160 доларів.

Для того, щоб оформити робочу візу або інший тип неімміграційної візи, як отримати дозвіл на роботу в США, на навчання, потрібно звернутися в офіційні представництва країни. Тільки там можуть надати повну інформацію щодо того, які папери потрібно зібрати, скільки віза буде коштувати, як оформляти документи і т.д.

Як потрапити в США іншими способами

В'їхати на територію країни можна і іншими способами. Серед найпоширеніших варто відзначити:

  • Проходження стажування, яка дозволяє отримати відмінний професійний досвід, підвищити кваліфікацію. Це допоможе в подальшому кар'єрному зростанні - просто влаштуватися на заробітки, відкрити власний бізнес, знайти роботу в міжнародних організаціях і т.д. В Америку на стажування можна потрапити через дві програми:
    • Internship Program, яка розрахована на студентів та молодих вчених до 28 років.
    • Trainee Program - для фахівців, вже закінчили освіту, мають досвід роботи близько 1 року при наявності диплома, або 5 років професійного стажу, якщо диплома про отримання освіти немає. Вік учасників від 28 до 38 років.
    • Оформлення стажування за обома програмами проходить за однаковою схемою:
      • Знайти роботодавця в Штатах.
      • Забезпечити спонсорську підтримку перебування за кордоном на весь період стажування. Важливо, щоб спонсор був уповноваженим Державним департаментом США.
      • Пройти інтерв'ю, щоб перевірити рівень володіння мовою, а також визначити професійні знання і навички.
      • Оформити візу.
  • Інвесторська віза Е1 / Е2, яка видається тим, хто готовий інвестувати в економіку Сполучених Штатів. Для цього можна відкрити власну фірму, вкласти в уже існуючий фінансовий або інвестиційний проект. Основними вимогами є створення 10 робочих місць та інвестування 1 мільйона доларів.
  • Виграти в лотерею Грін-карти, яка проводитися щороку, і відкрита для громадян будь-яких країн. Це легальний і самостійний спосіб виїхати жити і працювати в Штати.

  • Отримати статус політичного мігранта.
  • Шлюб з громадянином / громадянкою США.
  • Стати учасником програми обміну, яка називається Work&Travel, доступна для молодих людей від 18 до 25 років, і розрахована на перебування в країні іноземців протягом двох-чотирьох місяців.

Багатьох іноземців цікавить питання, як виїхати в США працювати на постійній основі. Для цього потрібно володіти імміграційною візою, яка потім дозволить отримати громадянство США. Щоб отримати такий тип візи, потрібно перебувати в близькій спорідненості з громадянином США або членом сім'ї, який вже живе в країні.

Родич повинен подати петицію на отримання дозволу на постійне проживання в Службу громадянства та імміграції в Сполучених Штатах, в посольство або консульський відділ США за кордоном. Зробити це можуть і роботодавці зі Штатів, які хочуть залишити співробітників на займаних посадах на постійній основі.

У Штатах можна знайти роботу практично в кожному секторі економіки, про актуальні вакансії можна дізнаватися в агентствах з працевлаштування, сайтах, офіційних групах в Фейсбук, спеціалізованих сайтах. Громадян України і Росії охоче беруть на роботу на такі посади, як:

Для того, щоб зайняти такі посади, потрібно мати диплом про отримання вищої освіти, досвід роботи, довести професійну підготовку, а також знання іноземної мови. Для тих, хто спеціальної освіти немає, існує список вакансій у сфері обслуговування:

  • Покоївки.
  • Офіціанти.
  • Бармени.
  • Різноробочі.
  • Кухарі та їх помічники.
  • Помічники фермерів.
  • Співробітники в супермаркети, ресторани і кафе.
  • Посудомойшікі.
  • Домашні працівники.


Затребувані професії в США і способи імміграції з метою роботи

Америка - високорозвинена і економічно успішна країна з високим рівнем життя громадян і комфортними умовами для трудової діяльності. Щорічно на американську територію вирішують поїхати сотні тисяч іммігрантів, більшість з них прямує сюди в пошуку роботи. У Сполучених Штатах гідна оплата праці, що дозволяє людям гарантувати собі максимально забезпечене життя. Найбільш затребувані професії в США це:

  • Медики, а саме діагности, терапевти, окулісти, ветеринари, стоматологи, біомедичні інженери. Середній річний дохід таких фахівців складає близько 100 тисяч доларів.
  • Фахівці в комп'ютерній сфері і напрямку IT-технологій. Сума середнього доходу за рік у професіоналів такого рівня, які вирішили виїхати з рідної країни, становить 95 тисяч доларів.
  • Менеджери з продажу, аналітики, маркетологи і фахівці з фінансового планування. Середньорічний дохід становить 80-90 тисяч доларів.
  • Няні, доглядальниці, прибиральниці і представники обслуговуючої сфери. Середня заробітна плата в місяць у них становить 1000-2000 доларів. На такі посади найчастіше беруть нелегальних мігрантів, які прийняли рішення поїхати в Америку на заробітки.

Вирішуючи, як поїхати в США працювати, слід враховувати строгість американського закону. Найкраще офіційно реєструвати своє перебування на території країни. Порушення законодавства може стати причиною відмови в дозволі на проживання і громадянство, а також депортації з країни.

Щоб виїхати працювати в Америку, слід отримати запрошення від роботодавця з цієї країни. Цей документ дозволить максимально прискорити імміграційний процес і виїхати в США в максимально стислі терміни. Клопотання про виклик з Росії фахівця зобов'язує запрошуючу сторону взяти на себе всі складнощі оформлення. Подається пакет документів до Федерального департаменту праці. Роботодавець повинен надати заповнену форму ETA 9035 і I-129. Просити влади про прийом на роботу іноземця можуть як юридичні, так і фізичні особи.

Тільки після схвалення прохання в цій установі фахівець може подавати заяву на отримання робочої візи.

Вибираючи, які існують шляхи поїхати на заробітки до Америки, слід зупинятися на оптимальному по швидкості оформлення варіанті. Найбільш ефективними і поширеними способами імміграції з метою роботи є:

  • Стажування за спеціально розробленими програмами.
  • Виграш в диверсіфікаційній лотереї на отримання грін карти, яка дає право на проживання і трудову діяльність на території Америки протягом необмеженого терміну.
  • Виїхати ро запрошення від іноземного роботодавця.
  • Для розвитку власного бізнесу.
  • По туристичній візі.

Виїхати на роботу в Сполучені Штати можна практично з будь-якого виду віз, а, вже перебуваючи на території країни, переоформити документ в робочу форму. Як це зробити, людині підкажуть досвідчені юристи. Допомога кваліфікованих фахівців гарантує економію власних сил і часу.

Безкоштовна юридична підтримка по телефону:

8 (800) 775-65-04 (дзвінок безкоштовний)

Розраховувати на високооплачувану посаду в Америці можна тільки при наявності таких факторів, як вища освіта, досвід роботи за фахом, володіння англійською мовою і невеликий приватний капітал.

Робоча віза дає право власнику легально виїхати в Америку на роботу за професією і перебувати на території Сполучених Штатів. Термін дії документа зазвичай становить 3 роки. З такою візою можна виїхати з країни і знову повернутися будь-яку кількість разів. При бажанні робоча віза може бути продовжена ще на три роки. Дізнатися які документи потрібні для відкриття робочої візи з метою поїхати в Америку працювати, можна на сайті посольства. Залежно від індивідуальної ситуації пакет паперів може видозмінюватися, але в стандартний набір входить:

  • закордонний паспорт;
  • фото паспортного формату;
  • Довідка з місця роботи;
  • виписка про стан банківського рахунку або доходи за півроку;
  • документи на власність;
  • свідоцтво про народження, шлюб, розлучення і т.д .;
  • копія диплома та трудової книжки;
  • документи від американського роботодавця про дозвіл виїхати на роботу, отриманому в Міністерстві праці Америки.

Виникла проблема? Зателефонуйте юристу:

8 (804) 333-68-85 (дзвінок безкоштовний)

Легальними візами для розвитку трудової діяльності в США є документи виду E1, E2, L1B і L1A. Візи категорії Е дозволяють виїхати до Сполучених Штатів і відкрити на території країни власний бізнес.