Як потрапити в америку на запрошення

Віза в США на запрошення: тонкощі отримання

Більшість громадян нашої країни вважає за краще подорожувати по путівках, що здобувається в туристичному агентстві. Однак для того щоб виїхати за кордон, наявність путівки зовсім не обов'язково. Відправитися в будь-який кінець світу можна самостійно, причому займатися оформленням всіх необхідних документів в цьому випадку також доведеться самому. Сьогодні ми поговоримо про те, як отримати візу в Америку.

Отримання візи в США на запрошення оповите безліччю міфів і чуток, які в більшості своїй не відповідають дійсності. Насправді процес отримання гостьової візи досить простий. Спочатку громадянин, який вирішив відправитися в Штати, отримує з країни письмове запрошення, складене англійською мовою. Це запрошення може бути надіслано близьким другом або родичем, які проживають на території США і мають їх громадянство. Далі лист-запрошення разом з чинним закордонним паспортом, двома фотографіями і заповненого російською мовою анкетою передається в кур'єрську службу, яка доставить дані документи точно за адресою. Потім заявнику повідомляється дата і точний час проведення співбесіди в консульстві, за результатами якого гостьова віза або видається, або в її видачі відмовляють.

Співбесіда в консульстві - важливий етап отримання необхідного для поїздки в США документа. До нього рекомендується гарненько підготуватися. Слід звернути пильну увагу на пакет потрібних документів. Віза в США на запрошення видається тільки в разі пред'явлення цього запрошення співробітнику консульства. Гостьове запрошення може бути написано від руки або надруковано на чистому аркуші. Наявність печаток на ньому значення не має. При цьому обов'язкова вказівка ​​точного місця проживання і номера телефону запрошуючої сторони.

Анкета для отримання гостьової візи заповнюється безпосередньо в кур'єрській службі і передається співробітнику, який переводить зазначені в ній дані на англійську мову і вбиває їх в анкету, розташовану на сайті консульства. Після цього залишається заплатити за послуги кур'єрської служби і за саму візу.

В даний час досить поширена помилкова думка про те, що віза в США на запрошення не видається молодим незаміжнім жінкам. Дійсно, вирушаючи на співбесіду в консульство, молодій дівчині слід бути готовою до того, що у видачі документа їй відмовлять. Однак зустрічається подібне нечасто. На даний випадок можна підстрахуватися наявністю запрошення листи саме від жінки, яка є родичкою або подругою сім'ї. Не менш важливо правильно вести себе в момент співбесіди. Говорити найкраще на рідній мові, навіть при відмінному знанні англійської. Консульство - зовсім не те місце, де слід проявити в повній мірі своє знання іноземних мов. На питання про знання мови рекомендується відповісти щось на кшталт "початковий рівень", "рівень школи".

Під час співбесіди в якості додаткових документів співробітник консульства може попросити надати довідку про щомісячний дохід, свідоцтво про шлюб, народження дітей, володінні будь-яким майном. Будь-який документ слід пред'явити тільки на вимогу, але ніяк не викладати купу довідок на стіл співробітника.

Віза в США на запрошення може бути отримана тільки після проходження співбесіди, під час якого можуть бути задані наступні питання:

- Ким вам доводиться запрошуюча сторона? Як давно ви знайомі?

- Чи не збираєтеся ви залишитися жити, працювати або вчитися в США?

- Які міста під час поїздки збираєтеся відвідати?

На всі питання рекомендується відповідати спокійним впевненим голосом і, взагалі, намагатися зробити на співробітника позитивне враження. Не слід вдаватися в подробиці свого життя, міркувати на тему патріотизму та любові до батьківщини. Така поведінка може здатися як мінімум дивним.

Оформляється віза в США на запрошення за кілька тижнів або навіть місяців до передбачуваної поїздки. При цьому зовсім не обов'язково заздалегідь купувати авіаквиток. Якщо у візі відмовлять, буде втрачена чимала сума грошей. Тому квиток слід купити вже після її отримання.

Навіть маючи порівняно невеликий прибуток, і нечасто виїжджаючи за кордон, отримати візу цілком реально. Якщо запрошення складено існуючим особою, а документи знаходяться в повному порядку, підстав відмовити в її видачі у консульства бути не повинно.


Оформлення та отримання гостьової візи в США

Огляд процесу оформлення необхідних паперів білорусам, українцям і росіянам для отримання американської гостьової візи на запрошення в 2017 році

У сучасному світі невід'ємною частиною життя людини є поїздки і подорожі. Все більш доступними стають можливості подивитися світ, відвідати близькі і далекі країни з туристичною або діловою метою. Для відвідування Сполучених Штатів Америки жителям Російської Федерації обов'язково потрібно отримати візу.

Легке отримання візи в США з нашими партнерами www.VisaArt.ru. Повний супровід оформлення. Вартість 300 дол. США, вже включаючи консульський збір $ 160. Консультації по телефону: +7 (495) 972-85-28

Панорама відкривається з висоти пташиного польоту на Центральний парк в Нью-Йорку

У разі якщо метою вашої подорожі є візит до ділових партнерів, відвідування благодійних заходів або прогулянка по країні в товаристві друзів чи рідні, вам необхідна віза в США, яка відноситься до категорії В.

Алгоритм дії для отримання гостьової візи

Для того щоб отримати гостьову візу до Сполучених Штатів Америки потрібно пройти ряд строго визначених процедур.

Всі претенденти, незалежно від результату поданої заяви, здійснюють такі дії:

  • отримання запрошення для подорожі по Америці;
  • заповнення електронної анкети за формою DS-160;

Так виглядають дані і штрих код отримується після заповнення форми DS-160

Для успішного здійснення такого алгоритму потрібно враховувати деякі особливості. Оформляти необхідні документи можна починати тільки після того як ви отримаєте запрошення від приймаючої сторони. Це є необхідною умовою отримання візи.

Певних правил написання запрошення не існує. Воно може бути в рукописної, друкованої або електронній формі, але при цьому, містити певні відомості. Так в запрошенні потрібно вказати інформацію як про тих, хто збирається відвідати країну, так і тих, хто буде приймати гостя в Америці. Обов'язково вказуються передбачувані терміни поїздки, оскільки їх конкретні дати ви зможете дізнатися тільки при перетині американського кордону.

Також потрібно повідомити дані про місце роботи всіх зазначених осіб, із зазначенням їх доходів.

Слід зазначити, де буде проживати запрошений, хто буде здійснювати витрати на його утримання під час поїздки. Якщо мова йде про родичів, потрібно підкреслити ступінь споріднення.

У разі, якщо запрошення від друзів - можна підтвердити міцні дружні зв'язки з допомогою листів, загальних фотографій. При цьому, краще надати вичерпні відомості, так як вся інформація піддається ретельній перевірці, щоб при співбесіді в консульстві вам задавали тільки уточнюючі питання.

Запрошення не вимагає завірення у нотаріуса, проте на додаток до нього потрібно в обов'язковому порядку надати підтвердження статусу приймаючої сторони. Це означає, що необхідна копія 1страніци паспорта. Якщо запрошує є громадянином США, замінити його можуть водійське посвідчення, можливо медична страховка. Чи не резиденти Америки можуть надати копії грін карти, що діє американської візи.

Приклад гостьової візи в США

Наступним пунктом для отримання гостьової візи служить заповнення анкети. Вона заповнюється в режимі он-лайн на сайті Держдепартаменту США. Мова заповнення - виключно англійська. Обмеження в часі становить 20 хвилин. З метою більш швидкої орієнтації в питаннях анкети, можна скористатися послугами їх перекладу. Для цього пропонується вибрати російську мову із запропонованого контекстного меню у правому верхньому кутку сторінки.

Після вибору міста, де буде проходити співбесіду на предмет отримання гостьової візи, заявнику присвоюється унікальний ідентифікаційний номер і пропонується відповісти на контрольне запитання.

Ці дані потрібно обов'язково зберегти, щоб в разі переривання поточної сесії заповнення анкети через брак часу або проблем з інтернетом, можна було повернутися до заповнення, ввівши дані повторно. Таким чином, можна викликати незавершене заяву протягом 30 днів.

Американська віза на рік

Для більш швидкого заповнення краще підготувати дані заздалегідь. В анкеті вказуються не тільки особисті дані, включаючи службу в збройних силах, але і відомості про батьків і вашої другої половини, якщо ви перебуваєте в шлюбі.

Також обов'язковою для заповнення, є інформація про місце роботи або навчання, закордонні поїздки протягом останніх п'яти років і місцях, які планується відвідати в передбачуваної поїздки. Відсутність відповідей на будь-які питання буде розглядатися системою як порушення. Після заповнення анкети за допомогою кнопки «застосувати» потрібно поставити на ній свій електронний підпис, яка засвідчить ваші відповіді на поставлені питання. Без підпису видача візи неможлива.

При заповненні анкети обов'язковим елементом є завантаження фото. До нього пред'являється ряд вимог, не дотримання яких зменшує шанси на отримання візи.

Дозвіл електронного фото можуть бути тільки в діапазоні 600х600 (min.) - 1200х1200 (mах.) Пікселів, розмір не повинен перевищувати 240 kb.

Відмінними рисами такої фотографії повинен бути світлий, краще білий фон, вона повинна бути зроблена не пізніше, ніж за 6 місяців. Голова повинна займати від 50 до 70% знімка, особа повинна бути видно чітко, погляд повинен мати нейтральне вираз, напрямок його - в об'єктив камери.

Допускається фотографія в окулярах тільки в тому випадку, якщо людина носить окуляри постійно, і вони не мають тоноване скло. Одяг не може мати яскравих відволікаючих деталей. Не бажано зніматися в уніформі.

Винятком є ​​релігійне одягання священиків, як предмет повсякденного одягу. Фото приймається тільки кольорове. Якщо завантажена фотографія відповідає необхідним параметрам, це відобразить повідомлення на моніторі. Невідповідний фото системою пропущено не буде, його потрібно або редагувати, або завантажувати нову версію.

Коли процес заповнення анкети буде завершено, потрібно роздрукувати сторінку підтвердження і ідентифікаційний номер. Саме їх надають під час співбесіди в консульстві після підтвердження заявки на інтерв'ю і оплати консульського збору. Ці дії є наступними етапами для того, щоб отримати гостьову візу в США.

Документи, що надаються на співбесіді

Щоб продовжити оформлення гостьової візи категорії В1 / В2 під час запланованого в консульстві співбесіди потрібно надати документи, що служать підставою для видачі.

  1. Запрошення від зацікавлених осіб, написане у вільній формі з докладною інформацією, яку буде необхідно підтвердити під час співбесіди.
  2. Підтвердження статусу запрошуючої сторони.
  3. Дійсний закордонний паспорт, який повинен бути дійсний після закінчення поїздки ще протягом 6 місяців.
  4. Російський паспорт (необхідний для того, щоб потрапити на територію консульства).
  5. 2 фотографії в друкованому варіанті розміром 5х5 см.
  6. Платіжний документ, що підтверджує оплату консульського збору.
  7. Роздруківку з номером електронної анкети і підтвердженням заявки.

Під час зустрічі в консульстві вам знімуть відбитки всіх пальців.

Будівля американського консульства в Москві

Без проходження цієї процедури процес оформлення візи неможливий, тому якщо є рани на пальцях, потрібно перенести дату інтерв'ю. Оплату консульського збору потрібно здійснювати не раніше 2 днів до призначеного терміну, вона буде дійсна протягом 1 року. Важливо пам'ятати, що в разі якщо у видачі візи буде відмовлено, консульський збір не повертається.

Що необхідно знати, щоб успішно пройти співбесіду

Оскільки візовий офіцер, який проводить співбесіду, розглядає кожного заявника в якості потенційного емігранта, основним завданням на цьому етапі є переконати його в тому, що підстав залишитися в Америці з метою еміграції, у вас немає.

Для цього, по-перше, потрібно добре пам'ятати інформацію, викладену в запрошенні, щоб чиновник не сумнівався в його справжності.

Зразок запрошення в США для отримання гостьової візи

По-друге, форма одягу також має значення. Постарайтеся підкреслити своїм зовнішнім виглядом, що ви серйозна людина і дорожите своїм становищем. Саме для цього, третім пунктом рекомендацій потрібно відзначити наявність додаткових документів, які ви зможете пред'явити, якщо виникнуть уточнюючі питання або потрібно представити гарантії повернення на батьківщину.

Наприклад, оскільки в Америці велике значення мають сімейні цінності, крім копій свідоцтва про шлюб і народження дітей при наявності таких документів, можна мати в запасі фотографії вашої сім'ї, дітей та батьків, які залишаються вдома і чекатимуть вашого повернення.

Проходження інтерв'ю в американському посольстві

Також хорошим аргументом на вашу користь можуть послужити документи, що підтверджують право власності на нерухомість або транспортний засіб, бажано надання банківського рахунку. Всі дані повинні бути актуальними на момент проходження інтерв'ю. Вважається, що співбесіда є найважливішим пунктом в порядку отримання гостьової візи.

Тому, дуже важливо відповідати на поставлені запитання впевнено, чітко і конкретно без додаткових відступів. Прояв ініціативи також є недоречним і може привести до зворотного результату.

Всі приготовані додаткові документи надаються тільки, якщо виникне така необхідність. Слід пам'ятати, що представлені вами раніше відомості вже пройшли перевірку і вам необхідно підтвердити їх правдивість.

Особливості отримання гостьової візи для дітей

Для отримання гостьової візи в разі подорожі з дитиною алгоритм дії аналогічний. Обов'язковою є заповнення анкети, цифрове фото, оплата консульського збору. Однак при оформленні виїзних документів існують деякі особливості:

  • потрібно довіреність, завірена нотаріусом на виїзд від другого з батьків або батьків, якщо дитина подорожує самостійно;
  • діти звільняються від сканування пальців, оскільки їх присутність на співбесіді не обов'язково;
  • в разі заповнення анкети на неповнолітню дитину, підпис від його імені ставить батько або опікун.
Повернутися до списку

Гостьова віза в США видається на термін від 1 року до 3 років.

Приклад гостьової візи терміном на 3 роки

Протягом цього часу в'їзд може здійснюватися безперешкодно, а терміни перебування визначаються по прибуттю в Америку, і вони будуть залежати від тривалості попередніх візитів. Якщо ви повторно зверніться за візою категорії В, то процедура отримання буде трохи простіше, ніж в перший раз.

Обов'язковими елементами залишаються заповнення анкети та оплата консульського збору. При цьому, вас звільнять від повторної здачі відбитків пальців. Проходження співбесіди також можна уникнути при подачі заявки протягом 3 років з дня першого звернення.

Досить частим явищем в разі оформлення візових документів є відмова в отриманні візи. Він можливий через виявлені неточності або неправдивих відомостей в заповнених документах, невпевненості під час співбесіди, а також без пояснення причин.

Copyright © Життя і відпочинок в США - як виїхати жити в Америку.