Як потрапити в америку на ПМП

Імміграція в США на ПМЖ

Переїзд в Америку - заповітна мрія багатьох громадян РФ. Економіка США найбільша в світі і становить близько чверті світового ВВП. Тож не дивно, що з кожним днем ​​все більше іноземців замислюються як переїхати в США. У країні дуже низький рівень безробіття і високі зарплати завдяки чому імміграція в США приваблива для іноземців.

Існує кілька легальних способів як виїхати в Америку на ПМЖ.

Якщо ви є затребуваним фахівцем, можна переїхати на ПМЖ в США по робочому контракту. Американська робоча віза видається на три роки, після закінчення терміну дії її можна продовжити, за умови наявності роботи в Америці. Потім при бажанні залишитися потрібно отримати грін-карту і ПМЖ.

Найбільше шансів знайти роботу в галузі інженерії, медицини та мистецтва. Працевлаштування іноземного працівника несе великі труднощі для роботодавця, пов'язані з бюрократичною тяганиною. Роботодавцю необхідно подати клопотання до служби імміграції, з проханням видати іноземцеві робочу візу. Також потрібно довести що серед працездатного населення країни не знайшлося відповідного кандидата. Тому для імміграції в Америку по роботі потрібно бути фахівцем в дуже вузькій області.

Власнику успішного бізнесу на території своєї країни, надається можливість перевести діяльність в США з Росії або відкрити філію компанії. Бізнесмену видадуть річну візу, яку можна продовжити при успішному веденні бізнесу. Якщо бізнес купується в Америці, то його господареві видається трёхгодовая віза. Проживши тут п'ять років і успішно ведучи свій бізнес, можна розраховувати на отримання громадянства.

Якщо ви володієте бажанням і достатніми фінансовими можливостями, то еміграція в США може статися через інвестиції в економіку США. Якщо ви готові внести суму від 500 тисяч до мільйона доларів, то питання як виїхати в США для вас практично вирішене. Якщо ви повторно внесете кошти, то натомість отримаєте ПМЖ, а через 5 років і громадянство.

Щоб переїхати жити в США через возз'єднання сім'ї, один з найближчих родичів повинен мати громадянство цієї країни або грін-карту. Родич повинен буде вислати петицію в американську службу імміграції, з проханням видати вам вид на проживання. Якщо Консул схвалить заявку, то вас запросять на співбесіду, позитивний результат якого дозволить вам іммігрувати США.

Прохання про притулок - не найприємніший і легкий спосіб як потрапити в США. Америка приймає біженців на підставі підписаного Женевського договору. Зараз, у зв'язку з обранням нового президента, політика щодо біженців сильно загострилася.

Іноземному громадянину доведеться довести, що йому небезпечно перебувати на батьківщині і що там існує загроза життю і здоров'ю. Подавати прохання треба легально перебуваючи в США (наприклад, по туристичній візі), із заздалегідь підготовленими документами.

Урядом США були організовані спеціальні імміграційні програми.

  • Програма ЕВ3 - заснована на трудову міграцію, згідно який будь-хто, що відповідає вимогам, може розраховувати на переїзд в Америку разом з сім'єю.
  • Програма ЕВ5 - дозволяє інвесторам внести вклад в розвиток економіки, а також зобов'язує надати мінімум 10 робочих місць.
  • Віза нареченого / нареченої - програма призначена для возз'єднання пари на території США, протягом 90 діб після в'їзду в країну.
  • Лотерея грін-кард - щороку система випадковим чином вибирає людей, які можуть претендувати на ПМЖ разом з сім'єю.

Першим кроком еміграції в Америку є отримання візи, потім її продовження на території США. Після закінчення дії візи емігрував громадянин може претендувати на отримання грін-карти і ПМЖ. Проживши 5 років по грін-карті можна подавати документи на громадянство за натуралізації.

Грін-карта - ідентифікаційна карта, що підтверджує наявність ПМЖ у негромадянина США і дає йому право працювати на території країни. Являє собою невелику картку, яка містить фото власника, відбитки пальців і особисті дані.

Підставою для отримання ПМЖ може служити:

  • Народження на території США.
  • Проходження процесу натуралізації.
  • Шлюб з громадянином США.
  • Інвестування фінансів в економіку.
  • Служба в армії.

Дитина, що народилася на території США, відразу отримує громадянство, навіть якщо його батьки не американці чи незаконні мігранти.

Натуралізація - основний спосіб отримання громадянства. Являє собою легальне прийняття громадянства, після проходження певних вимог і процедур уряду країни.

Якщо іноземний громадянин захотів стати службовцям американської армії, через рік він має право подати прохання на отримання громадянства за спрощеною схемою. Оплачувати мито і проходити співбесіду в такому випадку не потрібно.

Проживши три роки в законному шлюбі з громадянином країни, можна подавати документи на отримання ПМЖ. На момент подачі документів заявник все ще повинен знаходитися в шлюбі.

Необхідні документи для отримання ПМЖ

Переїзд в США в більшості випадків має на увазі під собою збір величезної кількості документів і довідок. Щоб остаточно іммігрувати в США потрібно надати наступні документи:

  • Заява, із зазначенням автобіографічних даних. Також вказується причина по якій потрібно залишитися в США.
  • Заповнена анкета для переїзду в США на ПМЖ.
  • Нотаріально завірений дозвіл від найближчих родичів поїхати на постійне місце проживання в Америку.
  • Цивільний паспорт і копії всіх його сторінок.
  • Копія свідоцтва про народження.
  • Копія грін-карти.
  • Фото - 6 шт.

  • Довідка про наявність щеплень за формою Е27.
  • Диплом про освіту.
  • Військовий квиток.
  • Довідка про щомісячний дохід.
  • Підтвердження наявності місця проживання в США.

Документи подаються разом з батьками або опікунами.

  • Копія свідоцтва про народження.
  • Цивільний паспорт і копії всіх його сторінок (для дітей від 14 років).
  • Фото - 6 шт.
  • Нотаріально завірений дозвіл від найближчих родичів поїхати на постійне місце проживання в Америку.
  • Довідка про наявність щеплень за формою Е27.

Грін-карту отримують безпосередньо на місці в США, в службі у справах мігрантів. Для цього необхідно перебувати в країні легально, на протязі певного часу. При оформленні в Росії потрібно звернутися в Посольство або Генеральне Консульство США.

Імміграція в США має на увазі під собою певні вимоги, яким повинен відповідати потенційний кандидат.

  • Володіти англійською мовою на достатньому для життя рівні.
  • Досягти віку в 21 рік.
  • Мати вищу освіту і кваліфікацію (у разі коли імміграція в США буде через роботу).
  • Мати достатній щомісячний дохід.
  • Проживати в країні постійно протягом декількох років.
  • Мати постійне місце проживання (квартира, будинок).
  • Не порушувати адміністративний порядок, дотримуватися законів.

У деяких випадках одним з важливих параметрів як потрапити в Америку є здача іспиту. Він являє собою тест на знання англійської мови для іноземців, які планують вступати до американського ВНЗ або працювати в місцевій компанії.

Якщо для отримання ПМЖ ви зможете обійтися без іспиту, то пізніше, в процесі отримання громадянства, в обов'язковому порядку доведеться складати іспит і на знання конституції США і на володіння мовою.

Багатьох хвилює питання як виїхати жити в Америку вже маючи на руках грін-карту, тобто отримати її в Росії. Якщо ви є родичем громадянина США або резидента, що має грін-карту, ви маєте право подати документи до Посольства в Росії для отримання імміграційної візи. В'їхавши по ній на територію США, не пізніше ніж через 45 днів ви отримаєте грін-карту поштою.

Консульський (імміграційний) збір за оформлення ПМЖ обійдеться в 330 доларів на людину. Ціна може знижуватися в залежності від того за якою програмою ви приїхали жити в США. Так, наприклад, військовослужбовці взагалі звільнені від сплати збору.

Час обробки документів на отримання ПМЖ залежить від завантаженості міграційної служби. Середня тривалість розгляду близько року. Залежно від програми імміграції терміни можуть як збільшуватися, так і зменшуватися.

Стежити за процесом розгляду своєї заявки на отримання ПМЖ можна на сайті Посольства США. Для цього в систему необхідно внести ваш реєстраційний номер, отриманий при подачі документів.

В Америці найбільша кількість мігрантів у всьому світі. Тому Уряд посилює міграційні вимоги, в зв'язку з чим іноземні громадяни найчастіше отримують відмову в дозволі на проживання в США.

  • Невпевнену поведінку на співбесіді - головна причина відмови. Відмінності у відповідях в анкеті і при особистому спілкуванні, нервове напруження, непідготовленість до розмови з працівником Посольства.
  • Неповний або недостовірний перелік документів. Перевіряйте документи на помилки, друкарські помилки, ні в якому разі не вказуйте недостовірні відомості про себе.
  • Порушення візового режиму, прострочені візи в минулому.
  • Фінансова неспроможність. Недостатній щомісячний дохід.
  • Відсутність освіти (кваліфікації) та знання англійської мови (при переїзді по робочій візі).

Лотерея грін-кард - спеціальна програма з розіграшу ідентифікаційних карт, створена за наказом конгресу США. Вигравши в лотерею, іноземець отримує карту, яка дозволяє йому перебувати в країні в якості резидента, без будь-яких умов.

  • ПМЖ дає ті ж права і обов'язки, що і громадянство, за винятком права голосувати і бути обраним.
  • Відкривається доступ до послуг у сфері охорони здоров'я.
  • Отримання високооплачуваної роботи.
  • Доступ до безвізового в'їзду в країни Північної і Південної Америки і багатьом іншим.

Проживши на території країни легально 5 років або 3 роки в шлюбі з американцем, можна претендувати на громадянство. Обов'язковою процедурою є присяга на вірність США. Уже через півроку після подачі документів, при успішному проходженні співбесіди, кандидата можуть викликати на присягу. Після проходження процедури, видається свідоцтво про проходження натуралізації, за яким можна отримати американський паспорт і громадянство.


Як переїхати в Америку з Росії на ПМЖ

Як виїхати в США на ПМЖ з Росії в 2017 році? Це питання цікавить багатьох росіян, адже імміграція У США стала мрією багатьох з моменту розпаду СРСР і падіння залізної завіси. Ми постараємося розглянути найактуальніші проблеми отримання посвідки на проживання в США російськими громадянами: як отримати право на ПМЖ, що воно дає, у кого є реальні шанси на виконання американської мрії.

Підстав для імміграції всього два:

  • отримання імміграційної візи в дипломатичної місії США в РФ;
  • виграш в щорічну лотерею грінкарт.

Росіяни, які бажають отримати посвідку на проживання в США, можуть звернутися до Посольства США для отримання імміграційної візи. На даний момент в Росії працюють 4 американські дипломатичні місії в великих містах:

Існує маса типів віз в США, які можна розділити на імміграційні і не імміграційні, як зрозуміло з назви перші відрізняються правом на отримання виду на проживання, постійного або тимчасового. Розглянемо найпоширеніші варіанти:

  • Робоча віза. Зазвичай така віза видається росіянам, які отримали запрошення від конкретного роботодавця. Віза діє протягом 3 років, після цього може бути продовжена, якщо роботодавець все ще потребує співробітника. Незважаючи на те, що офіційно працівник має право в будь-який час звільнитися, краще пропрацювати на першого роботодавця не менше року, інакше у міграційних служб цілком можуть виникнути питання щодо автентичності його намірів спочатку працювати в цій компанії, а будь-який обман в такому питанні карається позбавленням виду на проживання.
  • Віза нареченого / нареченої. Дуже поширений шлях імміграції - вступ в шлюб з громадянином США. Після укладення союзу молодий чоловік має право претендувати на грінкарту терміном на 3 роки, а потім подавати документи на громадянство.

Увага! Настійно не рекомендуємо укладати фіктивний шлюб, якщо пильний міграційний офіцер виявить обман при суворій перевірці, то брехуна укладуть під варту до депортації з довічною забороною на в'їзд в США.

Отримання такої візи можна вважати підвидом сімейного імміграції. Нерідко родичі мігрантів приїжджають в гості, а потім поступово налагоджують зв'язки з місцевими роботодавцями для отримання в майбутньому свого запрошення. До недавніх пір візи отримували усиновлені в Росії діти, на даний момент це неможливо, але дитина, народжена на території США автоматично отримає громадянство.

  • Ведення свого бізнесу і інвестиції. Є ціла група віз для іноземців, які можуть відкрити свій бізнес або вкласти великі суми, від півмільйона доларів, в американську економіку. При цьому доведеться довести і походження коштів або досвід у веденні підприємницької діяльності та його ефективність. Бізнес віза зазвичай видається на рік, а потім продовжується.

Грін карта, а простіше - постійний вид на проживання в США щорічно розігрується лотерею, організовану американським держ. департаментом для залучення в країну працездатних кадрів з усього світу. Щороку їх розігрується 55 тисяч, для кожної з 8 зон, на які розділена планета, виділено певну кількість призових карт. Росія теж бере участь в лотереї. У 2017 році зможуть виїхати в США переможці DV 2015 року, потрапити в їх число вже неможливо, а тому поговоримо про лотереї, яка почнеться в 2017 році.

Очікувано, що в кінці літа 2017 року оголошена дата початку та закінчення реєстрації учасників лотереї, зазвичай це період з початку жовтня до початку або середини листопада. На сайті буде потрібно заповнити невелику анкету англійською мовою. Не варто намагатися подавати кілька заяв, дублі будуть відсіяні. В покарання за таку поведінку учасник і зовсім може бути дискваліфікований. Реєстрація учасників лотереї абсолютно безкоштовна. Це не знижує величезної кількості посередників, що пропонують послуги із заповнення заяв, а іноді і зовсім «гарантують виграш». Процедура реєстрації в лотереї настільки проста, що пройти її самостійно може будь-який повнолітній і росіянин із середньою освітою і хоча б мінімальним рівнем володіння англійською мовою.

Увага! Не попадайтеся на виверти шахраїв, реєстрація учасників лотереї здійснюється тільки на офіційному сайті https://www.dvlottery.state.gov

У травні 2018 року буде проведено відбір переможців, які будуть запрошені на співбесіду восени 2018. Відбір відбувається за допомогою спеціальної програми та шахрайство в даному питанні неможливо. В особистому кабінеті заявника на офіційному сайті з'явиться інформація про результат. Якщо вона виявиться позитивною, то щасливчик може сміливо починати підготовку до співбесіди.

Потрібно заздалегідь підготувати всі необхідні документи. Серед них медичний висновок, який видають тільки акредитовані дипломатичний місією США медичні установи. Крім того, буде потрібно заповнити анкету D-260. Вона вже більш інформативна і містить не тільки загальні питання про особу заявника. Тут потрібно вказати досвід роботи, освіту, місце проживання, сімейний стан. З огляду на, що разом з переможцем можуть в'їхати в країну і члени його сім'ї, то форму D-260 потрібно заповнити кожному з них.

Сам факт того, що ви стали переможцем лотереї абсолютно не гарантує вам отримання бажаної грін карти. Вам доведеться довести, що вона дійсно потрібна, і ви маєте намір на побудову майбутнього в США. Співробітник посольства може відмовити вам просто тому, що подана вами фотографія не відповідає стандартам або у нього зародилися підозри про вашу законослухняності, особливо це актуально в світлі масової боротьби з тероризмом в світі.

Увага! Знання англійської на високому рівні не є обов'язковою умовою для отримання грін карти переможцем лотереї, але чим краще ви володієте мовою, тим вище шанси на успіх.

Якщо все пройшло вдало, то російський громадянин отримає грін карту поштою, а з нею постійний вид на проживання і в 2019 році його сім'я зможе переїхати в США на ПМЖ.

Росія інколи асоціюється в США чи не з тоталітарним режимом, а тому деякі росіяни можуть скористатися таким переконанням. Наприклад, спробувати переконати американську владу в тому, що їх гноблять на національному, релігійному або грунті належності до сексуальних меншин. Правда останнім доведеться довести справою. Саме продемонструвати якимось чином свою приналежність, наприклад поцілунком або проживанням з людиною тієї ж статі.

Незважаючи на пильність співробітників консульських відділів щорічно з США депортують сотні нелегалів. Такий стан саме хитке, але існує маса прикладів, коли особи, які в'їхали по туристичній візі і загубилися на просторах країни, вступали в шлюб з місцевими жителями і легалізувалися.

Замислюючись про імміграцію, багато хто розглядає кілька країн, зазвичай в списку щось з Європи, Австралія, можливо Сінгапур, якщо дозволяє професія і, звичайно, Сполучені Штати Америки. Розглянемо полюси і мінуси такого рішення.

Серед безумовних переваг імміграції, отримання посвідки на проживання, а потім і громадянства можливість відвідувати в безвізовому режимі понад сотню країн по всьому світу, адже більшість розвинених держав, так чи інакше, відкрили кордони для гостей із США, по крайней мере, для туристів.

Високий рівень життя. Не можна віднести це до скоєного плюса вже хоча б тому, він таким є далеко не у всіх. Отримати високооплачувану роботу в США іноземцям, які приїхали з РФ без попередньої згоди може виявитися досить важко. Велика частина мігрантів, які приїхали без попереднього запрошення, починають з роботи за невелику плату. Потрібно визнати, що середній житель США має більш високий рівень життя, ніж росіянин, а тому життя іммігранта може припасти до смаку багатьом, кому не пощастило на батьківщині.

Імміграція одного члена сім'ї може стати дорогою в світле майбутнє для родичів по прямій лінії, вони зможуть безперешкодно приїжджати в гості, а тому числі в надії в майбутньому отримати запрошення по знайомству від місцевих роботодавців. При цьому соціальне забезпечення тут залишається на дуже високому рівні.

Почнемо з медицини, дешевої в США вона не була ніколи, але не можна не визнати її якість за досить високу плату вона. Іммігранту обов'язково доведеться подбати про страховку, яка обійдеться досить дорого. При цьому в базову страховку не входять косметологія, а головне, стоматологія. У США вона коштує настільки дорого, що багатьом іммігранта простіше на кілька місяців повернутися на батьківщину і відвідати стоматолога.

Дипломи американських вузів визнаються в усьому світі, ми не будемо дискутувати про його якість, воно не рівномірно, але, безумовно, тут досить прекрасних навчальних закладів, тільки навчання в них досить дороге. Крім того з моменту отримання грін карти ви повинні платити податки.

Звичайно, кожен іммігрант додатково знайде свої плюси і мінуси, але ясно одне, їхати в США потрібно будучи впевненим у майбутніх джерелах фінансування і своєї працездатності.