Як потрапити в америку з таджикистану

Робота в США для громадян Таджикистану

Все більше число жителів Центральної Азії, в тому числі Таджикистану, переїжджають на тимчасове або постійне місце проживання в Сполучені Штати Америки. Таджікістанців привертає в США можливість отримати престижну освіту, попрацювати на власну «американську мрію», допомогти родині і подбати про майбутнє своїх дітей.

Простіше знайти роботу в США студентам і кваліфікованим фахівцям. При працевлаштуванні важливу роль відіграє рівень володіння англійською мовами, кваліфікація, а також вміння показати роботодавцю свої конкурентні переваги. Для Таджікістанців - це працьовитість, старанність і здатність швидко навчатися.

В основному громадяни Таджикистану працюють в сфері облуговування, в магазинах, кафе, ресторанах і готелях, а також на виробництві та будмайданчиках. Є й такі, хто зміг домогтися в Америці значних успіхів - доктора наук, професори університетів США, відомі на весь світ спортсмени, діячі культури, працівники, що займають високі державні посади.

Мігрантам на перших порах буває дуже складно адоптіроваться до умов життя і праці в чужій країні. Підтримати і уберегти співвітчизників від помилок допомагають національні діаспори. Організація «Развітіе9raquo; прагне об'єднати російськомовні громади і спрямувати їх діяльність на взаємовигідне співробітництво. В рядах нашої Організації працюють разом мігранти з Таджикистану і Киргизстану, Узбекистану та Азербайджану, Росії і Казахстану, України і Латвії, Литви та Білорусі. Самі вони так само пройшли тернистий шлях - від отримання візи до оформлення громадянства США, і можуть надати як правову допомогу, так і психологічну підтримку.

А по декількох даними, в США проживає більше 6 тисяч таджиків. Однак за оцінками соціологів, їх кількість значно більше. Більш компактно таджики проживають в штатах Нью-Йорк, Небраска, Каліфорнія, Вашингтон.

Національні та культурні об'єднання Таджікістанців в Америці зараз активно формуються і зміцнюються. Молода таджицька діаспора ставить перед собою три мети: надавати допомогу співвітчизникам в Америці, зберігати і представляти культуру Таджикистану, а також зміцнювати зв'язки між Таджикистаном і США. Громада активно співпрацює з іншими американськими діаспорами народів СНД. В цілому, мусульманські громади є найбільш згуртованими в силу своєї історичної сімейності і міцною традицією шанування старших. За допомогою діаспор регулюється безліч питань.

Організація «Развітіе9raquo; стала великим помічником для громад, ми допомагаємо діаспор знайти для себе грамотне, надійне і професійне поповнення. Ми знаємо національне розташування громад всередині Америки, і можемо порадити новому клієнтові з Таджикистану вигідну точку для переїзду!

Робота в США, робота в Канаді, робота в Австрії, робота в Ю. Кореї, оформлення віз, імміграції (green card)


Як отримати візу США в Таджикистані

Як отримати візу США в Таджикистані? Що таке віза?

Віза видається в Посольстві або Консульстві США. Віза дає її власнику право подорожувати до Сполучених Штатів Америки і звертатися за дозволом на в'їзд. Віза не гарантує в'їзд в країну. Імміграційний офіцер в пункті в'їзду визначає, чи кваліфікований володар візи для в'їзду до Сполучених Штатів, і встановлює строк його перебування.

Громадянам Таджикистану, як і громадянам багатьох інших країн, потрібна віза для в'їзду до Сполучених Штатів Америки.

Неімміграційні візи призначені для людей, які мають постійне місце проживання за межами Сполучених Штатів Америки, що бажають здійснити короткострокову поїздку в США. При цьому метою поїздки є туризм, ділове співробітництво, лікування, тимчасова робота, програми з обміну або навчання.

Імміграційні візи необхідні для тих, хто збирається переїхати до Сполучених Штатів на постійне місце проживання. По прибуттю в США володар імміграційної візи за отриманням Карти Постійного жителя (I-551), відомої також як Грін Карта.

    • СКІЛЬКИ ЧАСУ ЗАЙМАЄ ОТРИМАННЯ ВІЗИ?
    • Заяви на видачу віз розглядаються в день подачі, однак існує ряд винятків. У разі прийняття позитивного рішення щодо Вашої заяви, по закінченні інтерв'ю Ви будете проінформовані, коли віза буде готова (В більшості випадків візи видаються на наступний робочий день після інтерв'ю о 16:00).
    • Перекласти той чи інший ДОКУМЕНТИ НА АНГЛІЙСЬКА МОВА?
    • Ні, Ви можете принести документи на таджицькому і російською мовою.
    • ЧИ ПОТРІБНО РОБИТИ Нотаріальне засвідчення КОПІЙ ДОКУМЕНТІВ принесених НА ІНТЕРВ'Ю?
    • Ні, Ви можете приносити або звичайні копії, або оригінали документів. Вони будуть повернуті Вам після інтерв'ю.
    • Я ПЛАНУЮ ЗНАХОДИТИСЯ У США 4 МІСЯЦІ, АЛЕ МОЯ ВІЗА ДІЙСНА ПРОТЯГОМ 3 МІСЯЦІВ. ЩО МЕНІ РОБИТИ?
    • Термін дії візи, зазначений на Вашій візі (зазвичай це три місяці з дня інтерв'ю) означає, що Ви можете в'їхати в США протягом трьох місяців. Наприклад, Ви прийшли на інтерв'ю 10 травня ХХХХ р, тобто Ви можете в'їхати в США з 10 травня по 9 серпня ХХХХ р Термін перебування в США визначає Імміграційний Офіцер на кордоні при в'їзді в США. Зазвичай це два місяці для ділових поїздок і 6 місяців для приватних візитів, але це не означає, що Вам необхідно перебувати там весь термін, визначений Вам Імміграційним Офіцером. Однак Ви повинні покинути США до закінчення цього терміну.
    • СКІЛЬКИ КОШТУЄ ВІЗА?
    • Будь ласка, дивіться розділ Вартість неімміграційних віз на нашому сайті.
    • ЯКЩО МЕНІ ВІДМОВЛЕНО В ВІЗІ, чи можу я ОТРИМАТИ ГРОШІ НАЗАД?
    • Ні, консульський збір у розмірі $ 140 не повертається.
    • ЯКИМ ЧИНОМ КОНСУЛЬСЬКИЙ ОФІЦЕР ПРИЙМАЄ РІШЕННЯ?
    • При розгляді заяв для отримання візи консул керується інструкціями і законами США. Процес видачі неімміграційних віз регулюється відповідно до Закону про імміграції та Громадянство США від 1952 року з наступними доповненнями. Імміграційні закони США покладають відповідальність за надання доказів про відсутність намірів іммігрувати в США на заявника. Іншими словами, кожен претендент на отримання неімміграційної візи повинен представити офіцеру консульської служби докази того, що він або вона не планує поїздку в США з метою імміграції. Кожен претендент зобов'язаний довести, що поїздка передбачає тимчасове перебування в США, а також те, що існують досить сильні зв'язки, що гарантують його повернення на батьківщину.
    • ЩО ТАКЕ СТАТТЯ 214 (B)?
    • Для отримання інформації про відмову в наданні візи відповідно до статті 214 (b) Закону про імміграцію та громадянство, будь ласка, натисніть тут.
    • МОЖУ Я ВЗЯТИ ВІЗОЮ ЗНОВУ І ЧЕРЕЗ ЯКИЙ ПЕРІОД, ЯКЩО МЕНІ БУЛО ВІДМОВЛЕНО?
    • Так, якщо Вам було відмовлено, Ви можете повтроно звертатися за візою. Однак ми не рекомендуємо робити цього, якщо Ваші обставини не змінилися, і у Вас немає нової інформації, яка може продемонструвати Ваші сильні соціальні і економічні зв'язки з Таджикистаном.
    • Чи можу я ПЕРЕНЕСТИ дійсно ВІЗУ З МОГО СТАРОГО ПАСПОРТИ, ТЕРМІН ДІЇ ЯКОГО МИНУВ, В НОВИЙ ПАСПОРТ?
    • Існує два варіанти:

    Якщо Вам залишають Ваш старий паспорт, то Вам не треба отримувати нову візу. Використовуйте Ваш старий паспорт з дійсною візою разом з новим паспортом, який є міжнародним документом, що засвідчує Вашу особу.

    Якщо Ви не можете зберегти Ваш старий паспорт, Вам треба звертатися за новою візою.

  • ЯК Я МОЖУ БУТИ КВАЛІФІКОВАНИМ НА неімміграційних ВІЗУ В США?
  • Кваліфікований заявник на неімміграційну візу в США здатний продемонструвати міцні соціальні, сімейні та / або економічні зв'язки з Таджикистаном, які, на думку консула, змусять його / її повернутися в Таджикистан після короткочасного перебування в Сполучених Штатах. Розділ 214 (b) Закону США про Імміграцію та Громадянство вимагає, щоб консульський офіцер припускав, що заявник на візу збирається іммігрувати в США, поки заявник не надасть достатні докази зворотного. Більш детальну інформацію дивіться в розділі документи.
  • ЗА ЯКУ ЧАС ДО ПОЇЗДКИ, Я ПОВИНЕН записувати на ІНТЕРВ'Ю?
  • Беручи до уваги, що кількість заявників може змінюватися в залежності від пори року та інших факторів, ми рекомендуємо записуватися приблизно за 2-3 тижні до вильоту. Наприклад, Ви плануєте поїхати в США 20 червня і звертаєтеся за одноразової тримісячної візою. Відвідайте інтернет странічкуhttp: //dushanbe.usembassy.gov (докладніше див. Розділ "Неімміграційні візи", "Запис на інтерв'ю") приблизно в кінці травня, щоб записатися на 10-12 червня на інтервью.Все заявники повинні брати до уваги, що час очікування вказується приблизне, і воно може значно змінюватися в залежності від пори року. Час обробки документів НЕ включає час, який потрібен для додаткових адміністративних або спеціальних процедур. У кожному разі час обробки документів варіюється в залежності від конкретних обставин кожної заяви.
  • ЯК ЗАПИСАТИСЯ НА ІНТЕРВ'Ю?
  • Для того, щоб записатися на інтерв'ю, будь ласка натисніть сюди.
  • ЧИ МОЖНА ЗАПИСАТИСЯ НА ІНТЕРВ'Ю на ранішу дату, НІЖ ТА, НА ЯКУ Я записав НИНІ?
  • Зазвичай інтерв'ю призначається на найближчу можливу дату, що означає, що всі попередні дні вже заняти.В разі термінової медичної необхідності або інших обставин, будь ласка, дивіться розділ Термінове інтерв'ю на нашому сайті.
  • ДЕ ВЗЯТИ ФОРМИ ЗАЯВ?
  • Вам необхідно заповнити нову анкету DS-160 в розділі "Неімміграційні візи".
  • ОКРІМ ЗАЯВ НА ВІЗУ, ЯКІ ЩЕ ДОКУМЕНТИ Я ПОВИНЕН БРАТИ НА ВІЗУ?
  • дивіться розділ Вимоги до документів ,де вказується перелік документів, які можуть бути корисні при зверненні за візою.
  • ЧИ ПОТРІБНА МОЄМУ ДИТИНІ ВІЗА США?
  • Так. Всі громадяни Таджикистану, які не є законним постійними жителями Сполучених Штатів Америки (володарі Грін Карти) повинні мати візу для в'їзду в США незалежно від віку.
  • Я НЕ ГРОМАДЯНИН ТАДЖИКИСТАНУ. МОЖУ Я ПОДАТИ НА ВІЗУ В ДУШАНБЕ?
  • У той час як будь-яка людина може подавати на візу в Душанбе, консулу буде значно важче визначити кваліфікацію заявника на візу, який не проживає на території, що знаходиться під юрисдикцією Консульства, в якому проводитиметься інтерв'ю. У той же час консул може визначити кваліфікацію громадянина іншої країни, який постійно проживає в Таджикистані точно так само як тих заявників, які є казахстанськими громадянами.
  • ЧИ МОЖЕ КОНСУЛ ЗАТЕЛЕФОНУВАТИ МЕНІ ПІД ЧАС ІНТЕРВ'Ю.
  • Я громадянин Америки. Чи може консул зателефонувати мені під час інтерв'ю, якщо у нього / неї є питання про моїх друзів або родичів, які подають на візу?

Ні, з двох причин. По-перше, як вже говорилося раніше, відповідальність довести імміграційні наміри покладається на заявника. Запевнення друзів, членів сім'ї або знайомих в Сполучених Штатах не впливають на отримання візи. По-друге, кількість інтерв'ю і вартість міжнародних дзвінків робить це неможливим.

    • МЕНІ СКАЗАЛИ, ЩО МОЄ ЗАЯВА ВИМАГАЄ ДОДАТКОВИХ АДМІНІСТРАТИВНИХ ПРОЦЕДУР.
    • Під час інтерв'ю мені сказали, що моя заява вимагає додаткових адміністративних процедур, які займуть кілька тижнів. Як довго мені доведеться чекати?Час, необхідний для проведення адміністративних процедур, варіюється в кожному конкретному випадку. Ми робимо все, щоб обробити всі заяві на візу так, щоб результат був отриманий якнайшвидшим чином. Зазвичай процедури займають 6-8 тижнів, хоча іноді вони можуть проходити довше, а іноді можуть бути закінчені за набагато коротший термін.
    • ТЕРМІН ДІЇ МОЄМУ ВІЗИ закінчується через два ДНЯ ПІСЛЯ ТОГО, ЯК МЕНІ ПОТРІБНО в'їхав у СПОЛУЧЕНИХ ШТАТІВ.
    • Термін дії моєї візи закінчується через два дні після того, як мені потрібно в'їхати в Сполучені Штати. Чи можу я їхати по цій візі?

Так. Ви можете подорожувати до Сполучених Штатів в будь-який час в межах терміну дії Вашої візи. Як вже говорилося, тривалість Вашого візиту США не визначається терміном дії візи, а встановлюється імміграційним офіцером, коли Ви приходите в США.

    • Я перетинався США НА ШЛЯХУ ДО ІНШУ КРАЇНУ. ЧИ ПОТРІБНА МЕНІ ВІЗА?
    • Так, будь ласка, дивіться сайт Department of Homeland Security's (Міністерство Національної безпеки).
    • ЯКА РІЗНИЦЯ МІЖ імміграційного і неімміграційних ВІЗИ?
    • Імміграційна віза дозволяє іноземному громадянинові іммігрувати в США. Більш детальна інформація на інтернет сайті http://www.usembassy.kz/consular/iv-ru.shtml в розділі Імміграційні візи. Неімміграційна віза може бути видана іноземному громадянину, який бажає відвідати США тимчасово. Існують різні категорії неімміграційних віз (туристична, студентська і т.д.) Будь ласка, дивіться Категорії віз в розділі Неімміграційні візи.

Джерело: сайт Посольства США в Таджикистані